"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." - Vavyan Fable

2017. október 31.

Ahol a könyvek laknak #2

Word On The Water - The London Bookbarge fényképe.Újabb különleges kis könyvesbolttal készültem nektek.:)

A neve Word on the water, és valami elképesztően édes. Egy 1920-as évekbeli holland uszályt alakítottak át úszó könyvesbolttá, ami elég kalandos utat járt be az elmúlt években.
A tulajdonosoknak két éve meg kellett válniuk az eredeti kikötőhelyüktől, és több mint hat hónapig járták London vizeit, attól tartva, hogy már nem találnak megfelelő helyet, és be kell zárniuk a boltot. Szerencsére a lelkes és hűséges vásárlók, látogatók, könyvmolyok elég aláírást gyűjtöttek ahhoz, hogy végül a Canal&River Trust felajánljon a hajó számára egy állandó otthont a Granary Square-en.

Word On The Water - The London Bookbarge fényképe.

A kedvező árú, használt könyvek között találunk klasszikusokat, kultuszkönyveket, kortárs irodalmat, művészetről, fényképezésről szóló köteteket, és néhány egyéb „mókás dolgot, amit soha nem jutna eszünkbe keresni, de nagyon boldoggá tesz majd, ha megtaláltuk”.

Word On The Water - The London Bookbarge fényképe.

Emellett a boltot színesíti egy fatüzelésű kályha, egy kedves kutyus, alkalmi jazz előadások és felolvasások.

 

"Valójában sokkal több könyv van ott, mint elsőre gondolnánk. Használt regények és bakelitlemezek széles választékára bukkanhatsz, és a béke úszó szigetére a zűrzavarban. Különös, furcsa és csendes. Amikor benéztem széles mosollyal fogadtak és a hideg elől menedéket nyújtva behívtak a kályha mellé. Az idő valahogy megtorpant, még úgy is, hogy a tulajdonos rádiójából felhangzó jazz dallamok arra emlékeztettek, valahol még mindig létezik. Nagyon ajánlom!" - írta egy látogató. 

Hát, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon szívesen behúzódnék oda egy pár órára. Különösen télen, hogy élvezni tudjam a kályhát. ^^ 


Lya

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése